10 modetrends voor zomer 2011

Mode & Beauty door vrouw vrouwblog


Zon, zee en strand zijn natuurlijk de kenmerken van het zomerseizoen, maar wat dragen we deze zomer? De 10 modetrends voor zomer 2011 helpen je op weg.

Omdat de zon al aardig te voorschijn komt, dwalen je gedachten al snel af naar de zomer. Modeblog zette de 10 modetrends voor zomer 2011 op een rijtje. Voor ieder wat wils deze zomer, zo mag je gezien worden in een outfit van spijker, helemaal in het wit of vol met kleur.

Hieronder vind je de 10 modetrends voor zomer 2011:

Biker Chic


Voor deze trend mag het leren jasje weer uit de kast, waardoor je een stoere uitstraling krijgt. Voor een nonchalante look draag je het jasje open, over een jurkje met vrolijke print. Maar natuurlijk kun je leer ook combineren met een effen truitje en een spijkerbroek. Laarzen of pumps, ze kunnen beiden bij dit jasje gedragen worden.

Minimalisme


Nude, wit en zwart zijn de hoofdkleuren die bij de minimalistische trend horen. Bij minimalisme gaat het om simpele en eenvoudige kleding, een broek in nude kleur met bijpassende top kunnen prima gecombineerd worden deze zomer.

Seventies


De Seventies zijn terug van weg geweest, want deze zomer mag je weer gezien worden in wijdvallende grote blouses met veel kleur. Jumpsuits, hoge hakken en flaphoeden mogen in de kast van de liefhebber van de Seventies niet ontbreken.

Color blocking


Bij deze modetrend voor zomer 2011 mag je verschillende kleuren met elkaar combineren. Roze, paars, groen, geel en oranje kunnen allemaal en nog in combinatie met elkaar ook. Maar ook met een outfit in één opvallende kleur ga je mee met de color blocking trend.

Country


Fans van haakwerk, kwastjes en veren kunnen hun countryhart ophalen,want deze items mogen van de zomer gezien worden. Beige en witte kleuren voeren de boventoom en met knoopwerk en franjes maak je de look helemaal af.

Ballet


Romantische jurken van kant en tule, maar ook bodystockings en wijde rokken behoren tot de ballet trend. Lichte kleuren in combinatie met transparantie halen de ballerina in jou naar boven, maar ook met zwarte jurken van kant steel je de balletshow.

Fruit


Fruit mag deze zomer overal gezien worden en een jurkje voorzien van citroenenprint is dan ook een kenmerk voor deze modetrend voor zomer 2011. Bananen en sinaasappels doen het ook erg goed als print op een vest of tuniek. Opvallend is dat vooral gele en oranje fruitsoorten geliefd zijn deze zomer.

Spijker


De skinny jeans kan weer opgeborgen worden en de spijkerbroek met hoge taille en wijde pijpen komt er voor terug. Maar niet alleen broeken van spijker behoren tot deze trend, ook jasjes en jurkjes zijn allemaal van spijkerstof.

Wit


In de winter wil je niet graag in teveel wit gezien worden, maar in de zomer kun je je helemaal uitleven. Wit gecombineerd met wit zou je misschien wat te flets kunnen vinden, maar met gekleurde accessoires maak je je witte outfit levendig.

Bloemen


Naast fruit behoren bloemen ook tot de modetrend voor deze zomer. Op zich zijn bloemen niets nieuws, maar de kleine bloemen van vorig jaar zijn ingeruild voor de grotere variant. Grote gekleurde bloemen maken je outfit lekker fleurig.

Voor meer modetrends voor zomer 2011 klik hier.