Kleding die je niet moet dragen op het werk

Mode & Beauty door vrouw vrouwblog


Je hebt het vast wel eens meegemaakt, een collega die een totaal foute outfit op het werk verscheen. Om te voorkomen dat jij op een dag in haar schoenen staat, zijn hier een aantal tips over kleding die je echt niet moet dragen op het werk.

Er zijn altijd discussies over welke outfits wel en niet geschikt zijn voor het werk. Meestal hangt het af van welk beroep je beoefend en welke kledingvoorschriften daarbij komen kijken. Dit kan erg verwarrend zijn, zeker wanneer je net van baan bent gewisseld. Gelukkig kom je al een heel eind door met de volgende punten rekening te houden.

Te strakke kleding

Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, staat het dragen van te strakke kleding niet bepaald charmant. Natuurlijk, het kan leuk zijn voor een avondje uit, maar niet tijdens kantooruren. Niemand zit te wachten op een broek die zo strak is, dat je precies kunt zien wat voor soort ondergoed diegene aan heeft. Zorg daarom voor een mooi afkledende outfit en check jezelf even in de spiegel voordat je ermee naar buiten loopt.

Kleding die doorschijnt

Eigenlijk is het in geen enkele situatie slim om kleding te dragen die doorschijnt, maar zeker niet op het werk! Om maar een voorbeeld te geven, een wit shirt met een zwarte bh kan echt niet. Hoewel de mannen het misschien niet als een probleem zien, is de kans toch groot dat je het respect van jouw collega’s hiermee verliest.

Gescheurde of gekreukte kledingstukken

Iets anders dan niet bepaald als acceptabel wordt ervaren op het werk, zijn gescheurde of gekreukte kledingstukken. Deze stralen namelijk onverschilligheid uit en het lijkt zo alsof jij geen moeite wilt doen om er netjes uit te zien. Dat maakt natuurlijk geen goede indruk op jouw baas en collega’s. Probeer er verzorgd uit te zien, ook op het gebied van kleding. Natuurlijk zijn er bepaalde werkomgevingen waar het wel kan, maar dan spreken we bijvoorbeeld over de bouw of een autowasserette.

Precies dezelfde outfit

Wanneer jij twee dagen achter elkaar in precies dezelfde outfit verschijnt, maak je een onverzorgde indruk. Het geeft jouw collega’s dan ook gelijk een reden om te gaan roddelen. “Heeft ze misschien geldproblemen?” is een perfect voorbeeld van wat zij zich kunnen gaan afvragen. Om dit te voorkomen is het verstandig om minstens één kledingstuk te dragen, dat afwijkt van wat je gisteren droeg.

Te onthullende kleding

Het is nooit goed om met te onthullende kleding op het werk te verschijnen. In een eerder artikel werd zelfs een onderzoek vermeld, waaruit bleek dat dingen als een te diep decolleté kunnen zorgen voor een slechte invloed op je carrière. Zorg voor een outfit die alles netjes bedekt en doe daarmee niet alleen jouw collega’s maar ook jezelf een plezier. Want zeg nou zelf, jij wilt toch ook dat iemand tijdens een gesprek naar jouw gezicht kijkt en niet naar je boezem?