Huisvrouwen sterven uit

Familie door vrouw vrouwblog


Hoewel er nog heel wat vrouwen thuis blijven voor de kinderen, is de echte huisvrouw aan het uitsterven. Althans dat beweert een Brits onderzoek.

Uit een studie van ovenfabrikant Neff onder 1.000 Britse moeders blijkt dat huisvrouwen aan het uitsterven zijn. Zo weten steeds minder vrouwen hoe ze jam moeten maken, een knoop aanzetten of hoe ze een taart bakken, terwijl hun moeders en oma’s dit soort dingen dagelijks deden.

Zo gaf 90 procent van de vrouwen aan dat ze niet weet hoe ze een overhemd moet stijven en kan 77 procent niet breien. Veder heeft 75 procent geen idee hoe ze zelf jus moet maken en weet 62 procent niet hoe ze een taart moet bakken. Ook weten de meeste moeders niet meer hoe ze brood bakken, jam maken, kunnen ze niet naaien, geen knoop aanzetten en geen kleding vermaken.

Moeder om hulp vragen

Daarom vragen de meeste vrouwen dan ook regelmatig hun moeder om hulp als het om de huishouding gaat. 40 procent van de vrouwen belt bijvoorbeeld vaak haar moeder voor advies als ze in de keuken staat te koken.

33 procent van de vrouwen zegt het vervelend te vinden dat ze traditionele huishoudelijke taken niet kan uitvoeren, terwijl het 21 procent van de ondervraagden niets kan schelen. Daarnaast wil 66 procent de traditionele vaardigheden doorgeven aan hun dochters en vindt 22 procent dat de meeste van deze taken tegenwoordig overbodig zijn.