Helft van Nederlanders heeft ervaring met SM

Relatie door vrouw vrouwblog


Hoewel er nog altijd een soort taboe heerst op SM, zijn we er eigenlijk helemaal niet zo vies van. Want bijna de helft van alle Nederlanders heeft ervaring met SM.

Uit onderzoek van C-date is gebleken dat bijna de helft van alle Nederlanders weleens geëxperimenteerd heeft met SM. Tot deze conclusie kwam de datingsite nadat 41.184 mensen uit 10 Europese landen en in Brazilië een poll hadden ingevuld waarbij de focus lag op sadomasochisme.

Zo gaf 57,8 procent van de respondenten aan weleens met SM geëxperimenteerd te hebben. In Nederland lag het gemiddeld met 48,1 procent echter een stuk lager. Zo antwoordde 15,1 procent op de vraag of ze ooit geëxperimenteerd hebben met SM: ja, seks is niet leuk zonder pijn. Verder gaf 13,3 procent aan geëxperimenteerd te hebben en zei 29,4 procent dat vastbinden tijdens de seks geen probleem is.

Vrouwen doen meer aan SM dan mannen

In alle deelnemende landen geven 59,5 procent van de vrouwen en 57,6 procent van de mannen aan dat ze zich weleens laten verleiden tot sadomasochisme. In Nederland heeft 50 procent van de vrouwen geëxperimenteerd met SM en 47,9 procent van de mannen.