Griekse ouders dumpen kinderen vanwege geldproblemen

Familie door vrouw vrouwblog


De crisis in Griekenland is zo erg dat het sommige ouders tot het uiterste drijft. Volgens de Britse zender BBC zijn er namelijk steeds meer ouders die hun kinderen dumpen vanwege geldproblemen.

Veel Grieken hebben het moeilijk te overleven en komen financieel bijna niet rond. Omdat ze de opvoeding van hun kinderen niet langer kunnen betalen dumpen Griekse ouders hun kinderen. Zo vond een kleuterleidster in Athene een paar weken voor Kerst een briefje bij 1 van haar leerlingen waarop stond dat de moeder het kind niet meer kwam ophalen omdat ze geen geld heeft om voor haar te zorgen.

Baby

Priester Antonios, die in Athene een jeugdcentrum leidt, kan hier over mee praten. Hij vond de afgelopen tijd naast 3 kinderen ook een baby van een paar dagen oud voor de deur. In het laatste jaar heeft Antonios meer dan 100 ouders langs ziet komen die hun kinderen bij hem wilden achterlaten.

De kinderen die bij een instantie worden achtergelaten hebben nog geluk, er zouden ook kinderen letterlijk op straat gezet worden. In Griekenland is familie erg belangrijk en daarom zijn deze taferelen erg schokkend.