Gezonde hapjes met vis

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog


Vis is gezond en vaak gemakkelijk en snel te bereiden. De hapjes die je hieronder vindt zijn daar een goed voorbeeld van. Zo zie je maar weer dat je helemaal geen uren in de keuken hoeft te staan om gezonde hapjes te maken.

De meeste mensen houden van vis, maar er zijn altijd mensen die de voorkeur aan vlees of groente geven. De mensen die deze gezonde hapjes al een paar keer geprobeerd hebben of niet van vis houden, kunnen hier recepten vinden voor gezonde hapjes aan een stokje of gezonde hapjes met ham.

Zalmrolletje Benodigdheden:

  • 200 gram light kruidenkaas (naturel of met een andere frisse smaak)
  • 200 gram zalm
  • Wraps
  • Cocktailprikkers

Bereidingswijze:
Smeer een laagje kruidenkaas op de wrap en leg daar vervolgens een plakje zalm bovenop. Rol de wrap op en houd de boel bij elkaar met een cocktailprikker.

Makreelcrème
Benodigdheden:

  • 100 gram gerookte makreelfilet
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 18 snackcups of ronde toastjes
  • ½ eetlepel mierikswortel (potje)
  • ½ eetlepel citroensap
  • 6 gedroogde tomaatjes, in reepjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze:
Verwijder het velletje van de makreelfilet en snijdt deze in stukken. De stukjes makreelfilet pureer je vervolgens samen met de mierikswortel, de mayonaise en het citroensap met de hulp van een staafmixer.

Breng de makreelcrème op smaak met peper en zout. Leg vervolgens de snackcups of ronde toastjes op een grote schaal en verdeel de makreelcrème over de toastjes of cups. Garneren het met de tomaatreepjes en je hebt een overheerlijk en gezond hapje!

Tomaten gevuld met garnaaltjes
Benodigdheden:

  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 gram)
  • 20 kleine Tasty Tom tomaatjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijn gesneden
  • Zout

Bereidingswijze:
Ontdoe de tomaat van het kapje en haal de inhoud eruit met een theelepel. De binnenkant van de tomaat bestrooi je met een klein beetje zout en laat je daarna ondersteboven uitlekken boven een stuk keukenpapier.

Om er voor te zorgen dat de tomaatjes beter blijven staan, kun je met een heel scherp mes een heel dun randje wegsnijden aan de onderkant van de tomaten. De garnalen meng je met de mierikswortel, crème fraîche en de peterselie.

Maak dit mengsel op smaak met peper en zout en vul daarna de tomaatjes ermee.