Faig B. krijgt levenslang voor vrouwenmoord

Nieuws door vrouw vrouwblog


De rechtbank in Rotterdam heeft Faig B. veroordeeld tot levenslang omdat hij vorig jaar 4 vrouwen om het leven heeft gebracht. De man heeft de fatale schietpartijen bekend, maar zegt dat hij in paniek handelde en onder invloed was van drank en cocaïne.

In een extra beveiligde zittingszaal in Rotterdam werd de 27-jarige Faig B. veroordeeld voor 3 moorden, 1 keer doodslag en poging tot doodslag op 4 vrouwen en 1 man. Zo schoot de verdachte vorig jaar op 12 mei in zijn huis in Helmond zijn 20-jarige ex-vriendin Farida dood. Nog geen 4 dagen later bracht hij in Zwijndrecht zijn andere ex-vriendin Nargiz van 23 jaar, haar zus van 29 en hun moeder van 57 op dezelfde manier om het leven. Ook schoot hij op de vader van het gezin, maar die overleefde de schietpartij.

Het openbaar ministerie gelooft niet in de man zijn onschuld en concludeert dat hij zijn daden heeft gepland. In de portemonnee van de verdachte werd namelijk een afscheidsbrief gevonden waarin Faig B. schreef dat hij uit wraak en eer zijn exen om het leven had gebracht.