De beste zomerjurken van 2023: van luchtige maxi jurken tot flirty mini-jurkjes

Mode & Beauty door admin modeblog

De beste investering voor je zomerse garderobe, zijn toch wel een aantal jurkjes. Laten we eerlijk zijn, die kun je eigenlijk nooit genoeg hebben. Je draagt ze tijdens een middag borrelen op het terras en tijdens dat ene festival waar je al zo lang naar uit hebt gekeken. En met de juiste items zoals biker boots en een denim jack, kun je het ook nog eens erg makkelijk op werk dragen. In dit artikel lichten we de meest populaire jurkjes van dit jaar verder toe.

Ga voor kleurrijke prints en opvallende kleuren

Je hebt het vast en zeker al een keer gezien. Kleurrijke prints en opvallende kleuren zijn niet weg te denken uit het modebeeld van 2023. Hoe je dit het beste kunt toepassen in je eigen garderobe? Kies voor contrasterende kleuren, retro prints en maak je look helemaal compleet met toffe sieraden in gekke vormen en kleurencombinaties. Hierdoor heb je binnen een mum van tijd je look al helemaal compleet. Geliefde kleuren voor dit jaar zijn zowel pastel kleuren zoals lila en lichtblauw als felle tinten zoals knalroze. Waar gaat jouw voorkeur het meeste naar uit?

Een wikkeljurkje boven de knie is jouw ultieme musthave voor de zomer

Ook op het gebied van het type jurkje zijn er een aantal duidelijke trends op te merken. Heb je bijvoorbeeld al op dit moment een wikkeljurkje bij jou in de kast hangen? Deze jurkjes knoop je namelijk erg makkelijk om je taille, waardoor je ‘m binnen de kortste keren al hebt aangetrokken. Ook hierin is het aanbod aan kleuren en prints enorm. Je kunt daarbij dus denken aan opvallende prints, maar ook neutrale kleuren zijn deze zomer erg geliefd onder fashionista’s.

Shop een flowy en elegante maxi jurk en steel de show

Misschien staat er dit jaar wel een formele gelegenheid op de planning. Je viert de liefde tijdens een bruiloft, je pakt maar al te graag groots uit tijdens het personeelsfeest of een 21 diner staat op de agenda. Gelukkig hoef je dan niet lang te zoeken naar een spetterende outfit waar je de show mee steelt. Een flowy en elegante maxi jurk doet het dan erg goed. Een maxi jurk valt tot op de enkels, maar je kunt ook voor een iets kortere versie gaan. Dit wordt ook wel een midi jurk genoemd. Ook hierin zijn er verschillende kleuren en prints om uit te kiezen.