Dader aanslag doodde 4 personen in Luik

Nieuws door vrouw vrouwblog


De dader van de aanslag in België, Nordine Amrani, doodde 4 personen in Luik. 3 daarvan stierven door de aanslag in het centrum van Luik, een 4e slachtoffer stierf al voor de schietpartij door toedoen van Amrani.

Het eerste slachtoffer van Amrani was zijn 40-jarige schoonmaakster. Hij zou haar vermoord hebben in een loods, die hij vroeger gebruikte om drugsplantjes in te telen. De vrouw is daar dood gevonden met een kogel in haar hoofd. Waarom Amrani haar doodde is niet bekend.

De doden die gevallen zijn tijdens de aanslag in het centrum van Luik zijn twee jongeren van 15 en 17 jaar. Ook een kind van 17 maanden is gisteravond overleden aan verwondingen als gevolg van het drama. De vrouw van 75, waarvan eerder de dood gemeld werd, ligt nog in het ziekenhuis. De vrouw is klinisch dood. Van de 120 gewonden is de toestand van 5 mensen nog kritiek, meldden Belgische kranten.

Zelfmoord

De dader van de aanslag in Luik, Nordine Amrani, heeft zelfmoord gepleegd na zijn gewelddadige actie. Uit autopsie is gebleken dat hij zichzelf een kogel door het hoofd schoot. Volgens Franse kranten is er geen afscheidsbrief gevonden, maar maakte de 33-jarige man wel geld over naar de rekening van zijn vriendin, waarbij hij vermeldde dat hij van haar hield en haar alle geluk wenste.

Steun

Op het Saint Lambert plein in Luik worden inmiddels bloemen gelegd om de slachtoffers te herdenken. Ook werd er woensdagmiddag 1 minuut stilte gehouden. Dinsdag bezochten koning Albert en koningin Paola het centrum van Luik, om samen politici en de burgemeester hun steun te betuigen aan de slachtoffers. Zowel op internet als bij het crisiscentrum stromen er berichten binnen in verschillende condoleanceregisters.