Barbecue recept voor biefstuk
Met het mooie weer wordt al snel de barbecue weer uit de schuur gehaald om gezellig met z’n allen in de tuin te gaan eten. Met dit barbecue recept voor biefstuk zorg je zeker voor blije gezichten aan tafel!
Vlees is voor veel mensen het belangrijkste van de barbecue en zal daarom ook niet snel ontbreken. Biefstuk is heerlijk op de barbecue, maar door de marinade moet je wel rekening houden met een lange bereidingstijd. In de zomer eten we meestal wat later, blijft het langer licht en is het nog tot laat heerlijk warm buiten, daarom is het ook niet erg om wat later te eten. Hieronder vind je een barbecue recept voor biefstuk.
Benodigdheden:
- Olijfolie
- 4 eetlepels ketjap
- 500 gram biefstuk
- 1 eetlepel gembersiroop
- Lange satéprikkers
- 1 ui
- 1 pot geroosterde paprika’s
- Peper
- Zout
- 4 tenen knoflook
Bereidingswijze:
Je begint met het marineren van de biefstuk. Hiervoor schenk je de gembersiroop en de ketjap in een diepe kom en roer je het geheel goed door. Terwijl je de marinade laat staan, snijd je de biefstuk in blokjes van 2 centimeter. Vervolgens voeg je het vlees bij de marinade en roer je het nogmaals goed door, zodat alle blokjes biefstuk goed in de marinade liggen.
De biefstuk laat je nu minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Omdat satéprikkers makkelijk verbranden op de barbecue, leg je ze even in heet water. Ondertussen maak je de ui klaar, door ze in grote stukken van 2 centimeter te snijden. Dit doe je ook met de knoflook, wat er op neerkomt dat je ze in twee stukken snijdt. Van de geroosterde paprika haal je een paar stukken uit de pot, die je in 3 grote stukken snijdt.
Als de biefstuk lang genoeg in de marinade heeft gelegen, kun je beginnen aan de satéprikkers. Je doet om en om een stukje paprika, knoflook, biefstuk en ui aan de satéprikker en dan leg je de spiesjes op een schaal. Als de barbecue goed warm is, dan is de biefstuk in ongeveer 6 minuten klaar op de barbecue!