6 vriendinnen die je moet hebben

Relatie door vrouw vrouwblog


Als moeder vraag je je weleens af hoe je in godsnaam de week doorkomt, als het opvoeden van je kinderen meer moeite kost dan je gehoopt had. Daarom heeft elke moeder een ‘mamtourage’ nodig, een groep vriendinnen die je helpen je verstand niet te verliezen.

Iedere moeder weet dat kinderen soms erg veel van je kunnen vergen, soms proberen ze je expres op de kast te jagen en andere keren zijn ze zich van geen kwaad bewust. Om dan toch het hoofd koel te houden, is het fijn als je vriendinnen hebt waar je mee kunt praten om je hart te luchten. Deze vriendinnen moet je in ieder geval hebben in je ‘mamtourage’.

De vriendin voor noodgevallen
Betrouwbaar, stabiel, heeft haar mobiele telefoon altijd paraat, deze vriendin kan je leven redden als het nodig is. Het maakt niet uit of het om een griepje gaat of een zenuwinzinking, ze staat altijd klaar voor jou en je kinderen. Als je haar opgeeft als contactpersoon in geval van nood, dan hoef jij je nergens druk om te maken.

De vriendin om mee te lachen
Elke moeder heeft een vriendin nodig die lekker gek is, iemand die jou weer helemaal kan opvrolijken met hilarische verhalen en een flinke dosis humor. Want af en toe is het moederschap niet bepaald om te lachen, dus heb je een vriendin nodig die jou er weer bovenop kan helpen.

De vriendin die alles weet
Je hebt een vriendin nodig die alles weet, niet op het gebied van de laatste roddels, maar meer op het gebied van school. Dus wat voor huiswerk de kinderen wordt opgelegd, wanneer er oudervergaderingen zijn, waar de kinderen naartoe gaan op kamp, etc. Deze vriendin is jouw bron van informatie, mocht je niet gezegend zijn met kinderen die je bij van alles op de hoogte houden.

De vriendin die je adviseert
Het is niet zo dat deze vriendin je persoonlijke levenscoach is, maar ze voorziet je wel altijd van goede adviezen. Ook motiveert ze je om nieuwe dingen aan te gaan en geloofd ze in jouw potenties. Door haar vertrouwen in jou, wordt jij zekerder van jezelf en sta je uiteindelijk steviger in je schoenen. Heb je het gevoel dat je er even helemaal doorheen zit, dan kun je gelukkig bij deze vriendin terecht voor wijze raad.

De ‘frenemy’ vriendin
Geef het maar toe, iedereen heeft een rivaal nodig om zich te blijven focussen op een bepaal doel. Dus ook jij. De kans is groot dat deze ‘frenemy’ je altijd een stap vooruit is, zo is haar huis schoner en meer opgeruimd, haar kinderen zijn slimmer en haar huid is strakker. Maar dit is allemaal zo erg nog niet, want hierdoor kun jij je richten op de dingen die je wilt verbeteren. Ook al doe je het voor een betere toekomst, of omdat je haar gewoon wilt aftroeven.

De vriendin zonder kinderen
Elke moeder heeft een vriendin nodig, waarbij je even niet hoeft te denken aan je rol van mama. Met haar kun je weer jezelf zijn en onbezorgd naar de bioscoop of de meest trendy restaurants. Een middag bij deze vriendin zonder kinderen, herinnert je er weer aan dat er nog een heel andere wereld naast die van jouw gezin. Het is belangrijk dat je af en toe weer een vrouw kan zijn en niet alleen een moeder.