5 thema's voor je bruiloft

Relatie door vrouw vrouwblog


Een bruiloft kan erg traditioneel zijn met de grote witte bruidsjurk, de black tie dresscode en de klassieke aankleding met bloemstukken. Maar als je nu een modernere draai aan je trouwdag wilt geven, dan zijn de volgende bruiloft thema's misschien een suggestie.

Tegenwoordig is geen enkele eis gek genoeg als het gaat om een bruiloft. Dus wil je binnenkomen op een olifant, trouwen onder water, of een bruidstaart in de vorm van jou en je verloofde, dan kan dit allemaal geregeld worden. Zo kun je ook verschillende bruiloft thema's bedenken die van jouw trouwdag een uniek feest maken. Hieronder vind je 5 verschillende thema's voor je bruiloft.

1. Een land
Zijn jij en je verloofde ooit een keer naar China of Italië op vakantie geweest? Deel deze ervaring dan met de gasten die op je bruiloft komen. Zo kun je de tafels versieren met Chinese spullen, zoals kleine beeldjes van Buddha’s of je laat van bamboeplanten bloemstukken maken. Verder kun je ook de bruidstaart laten ontwerpen in een Chinese stijl en zo zijn er vast nog veel meer dingen die jullie zouden kunnen toepassen.  Als Italië jullie harten heeft veroverd, dan kun je het Italiaanse gevoel herleven door bijvoorbeeld de culinaire specialiteiten van het land te serveren, wijnkurken gebruiken als houders voor de naamkaartjes op tafel, grote foto’s ophangen van jullie vakantie daar en misschien zelf een rondvaart in een gondel.

2. Een feestdag
Als de datum van jullie bruiloft in de buurt ligt van een bepaalde feestdag, zoals Valentijnsdag of Kerst speel hier dan gerust op in. Zo zou je met een thema als Valentijnsdag, kunnen kiezen voor de kleuren rood en roze ter inrichting van de zaal. Aangezien hartjes symbool staan voor de liefde, kun je deze ook overal in laten terugkomen, zoals de uitnodigingen, de bruidstaart, de bloemstukken, de decoratie en zelf het eten.

3. Een film
Hebben jij en je verloofde een favoriete film die jullie wel al duizend keer gezien hebben, maar er geen genoeg van kunnen krijgen? Dan zouden jullie deze als thema kunnen nemen voor jullie bruiloft. Als uitnodigingen kunnen jullie dan bioscoopkaartjes laten maken, bepaalde scènes uit de film kunnen gebruikt worden voor de inrichting van de zaal en in plaats van bloemstukken zouden er supergrote bakken popcorn op tafel neergezet kunnen worden. Het is maar net in hoeverre je een film of bioscoop gevoel wilt nabootsen.

4. Rock ’n Roll
Of je nu een ode aan Grease doet of Elvis Presley, een Rock ’n Roll thema maakt zeker een groot feest van je bruiloft. Laat de tafels versieren met dingen die een herinnering zijn aan de jaren 50 en 60, zoals de Pink Ladies en de T-Birds. Je kunt zelf een bepaalde dresscode invoeren en Rock ’n Roll muziek laten draaien, allemaal om het thema kracht bij te zetten.

5. Een seizoen
Als thema voor je bruiloft zou je ook een bepaald seizoen kunnen kiezen. Voor de zomer kun je er dan een zon, zee en strand thema van maken, waarbij je een soort van tropische sfeer creëert. Dit doe je bijvoorbeeld met tropische bloemen, zomerse cocktails en exotische gerechten te serveren. Gaan jullie nu in de winter trouwen, dan maak je er een warm en gezellig feest van. Misschien met een openhaard en kaarsen voor dat knusse gevoel, warme chocolademelk of glühwein en pantoffels voor alle gasten.