250 euro voor aangifte tegen boerka

Nieuws door vrouw vrouwblog


Iedereen die in België een vrouw met een boerka aantreft en hier aangifte van doet bij de politie, kan 250 euro verdienen. Steden tegen Islamisering looft deze premie uit. Dit was vandaag te lezen op de website van de organisatie.

In België geldt er een streng verbod op gezichtsbedekkende kleding. Ook vanuit geloofsovertuigingen wordt dit niet toegestaan. Vrouwen die toch met een boerka over straat gaan, kunnen een boete van 250 euro of een week lang gevangenisstraf riskeren. Volgens Flip Dewinter, de voorzitter van Stegen tgen Islamisering, vindt dat de politie niet goed optreedt tegen vrouwen die in een boerka lopen. “Indien de politie hier niet tegen durft op te treden, is de intimidatie door de radicale moslims geslaagd en halen ze hun slag thuis,” vertelt Dewinter.

Als men een vrouw met Boerka spot, aangifte doet en de moslim in kwestie wordt opgepakt, dan wordt de getuige beloond met 250 euro. Dewinter hoopt op deze manier de “rondwandelende gevangenis van textiel” van de straat te houden.